PIETARSAAREN SEUDUN RC-LENTÄJÄT JAKOBSTADSNEJDENS RC-FLYGARE
På svenska

Cessna 152
Ilkka Klemetti

Vaikka Cessna 150/152 on aika yleinen lentokone, ei sitä ole juurikaan saatavana lennokin rakennussarjana tai valmiina lennokkina. Jos haluaa Cessna-lennokin, on sellainen rakennettava itse.

Klikkaa isommaksi

Klikkaa isommaksi

Pirkkalassa asuva Aarne Vesa sai käsiinsä Guillow's Cessna 150 -kumimoottori­lennokin piirustukset ja päätti hyödyntää niitä suuremman poltto­moottori­lennokin rakentamisessa. Hän suurensi piirustukset kaksinkertaisiksi ja ryhtyi suunnittelemaan lennokkia niiden pohjalta. Aarne muokkasi kumimoottori­lennokin rakenteet isommalle poltto­moottori­lennokille sopivammiksi. Samalla malli muuttui 150:stä uudemmaksi 152-malliksi. Rakenne on pääasiassa balsaa ja vaneria, päällyste on Monokote. Lennokin kärkiväli on 122 cm ja se painaa 1.4 kg. Lennokin lento-ominaisuudet ovat Aarnen mukaan erinomaiset. Kohtuullisen pienikokoisena sitä on helppo kuljettaa siipiä irroittamatta.


Klikkaa isommaksi Klikkaa isommaksi Klikkaa isommaksi
Aarnen lennokissa toistuvat Cessnan linjat esikuvanmukaisina. Työn jälki on kauttaaltaan siistiä. Kuvien ottohetkellä lennokki oli niin uusi, että siinä ei vielä ollut kaikkia yksityiskohtia mukana.
Klikkaa isommaksi Klikkaa isommaksi Klikkaa isommaksi
Ohjaamon katto on tehty läpinäkyvästä muovilevystä, joka on kattoikkunoiden kohtia lukuunottamatta maalattu valkoiseksi. Moottori on O.S. 20FP. Alumiinispinneri on maalattu lennokin väreihin sopivaksi. Moottorikoppa on tehty lämpömuovautuvasta muovista plugin päälle vetämällä.
Klikkaa isommaksi Klikkaa isommaksi Klikkaa isommaksi
Ohjaamon katto on irroitettavissa ruuveilla. Siipien kiinnitysruuvi näkyy servojohdon ja katkaismen välissä. Lennokissa on käytetty pieniä HS-81-servoja. Kaasuservo on samankokoinen Naro. Pienen kokonsa ansiosta Cessnaa on helppo kuljettaa ja säilyttää purkamatta sitä joka lennon jälkeen.
Klikkaa isommaksi Klikkaa isommaksi Klikkaa isommaksi
Molemmissa siivekkeissä on oma servo. Siipitukien muotosuojat ovat peräisin isommasta Great Planes Cessnasta. Esikuvanmukainen kiinnitysrengas suojaa lennokin päällystettä vaurioilta, jos loppuvetoa laskeutumisessa on liian paljon. Korkeusperäsintä on hieman suurennettu. Eroa on paljaalla silmällä vaikea huomata.

Copyright © 2006 Ilkka Klemetti
31.12.2006 webmaster